Conference League

Δύσκολα τα πράγματα για Άρη: Δεν έχει ανατρέψει ποτέ ήττα με 2+ γκολ στην Ευρώπη

Ο Άρης καλείται να κάνει υπέρβαση για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αστάνα.

Η εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Αστάνα έβαλε σε μεγάλο κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία του Άρη, απειλώντας τη με... τέλος πριν καλά καλά αρχίσει.

Από την στιγμή που έχει καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ, οι «κίτρινοι» θέλουν νίκη με δύο τέρματα διαφορά για παράταση και περνούν με 3+ συν, ωστόσο μετά από μια ματιά στο παρελθόν, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.

Άλλες τέσσερις φορές ηττήθηκαν οι Θεσσαλονικείς με 2+ γκολ σε πρώτο ματς εκτός έδρας και δεν έχουν καταφέρει ποτέ να το ανατρέψουν.

Η αρχή είχε γίνει στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 1974/75, όταν το εντός έδρας 1-0 απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης δεν είχε φτάσει για να ανατραπεί η ήττα με 3-1 στην Αυστρία.

Στη μεγάλη πορεία της σεζόν 1979/80, το βαρύ 4-1 από τη Σεντ Ετιέν του Μισέλ Πλατινί είχε συνοδευτεί από ένα χορταστικό 3-3 στο «Χαριλάου», ενώ το 2003, η Περούτζια είχε νικήσει με 2-0 στην έδρα της και είχε αποσπάσει ισοπαλία, 1-1, στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στην επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη το 2019, η Μόλντε είχε επικρατήσει με 3-0 στη Νορβηγία και οι «κίτρινοι» είχαν απαντήσει με το ίδιο σκορ, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Οι Σκανδιναβοί είχαν μειώσει όμως με 3-1 στο έξτρα ημίωρο, με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x